Slobodné povolania a odvody do fondov - Macková, Zuzana
V praxi niekedy vznikajú problémy týkajúce sa tzv. slobodných povolaní súvisiace najmä s platením poistného do jednotlivých verejnoprávnych inštitúcií na účely nemocenského poistenia a dôchodkového zabezpečenia. Umelci na voľnej nohe, resp. tvoriví pracovníci. Pojem samostatne zárobkovo činných osôb (SZČO) - umelcov. Sociálne zabezpečenie umelcov od 1. júla 2002. Zdravotné poistenie. Príspevok na poistenie v nezamestnanosti.