Rizika a kapitálové požadavky ve finančních sektorech - Litošová, Radka
Hodnotenie rizika a prístupy k regulácii kapitálu. Pri medzirezortnom porovnávaní spoločností vznikajú problémy spôsobené rozdielmi: v účtovných metódach, v časovom horizonte, v úlohe kapitálu, vo význame opravných položiek, v pomere držaného kapitálu k minimálne požadovanému kapitálu. Prístup regulátorov k zlyhaniu finančných inštitúcií. Riadenie rizika a stanovovanie kapitálovej požiadavky.