Od mýta si štát sľubuje efektívnejší výber poplatkov - Začková, Katarína
Prepravcovia, ktorí preťažujú slovenské cesty, sú postihovaní málo alebo vôbec. Poplatky za používanie diaľnic sú v porovnaní so západnými krajinami nízke. Spoplatňovanie na Slovensku v súčasnosti. Raj pre tirákov - preťažovanie vozidiel. Nedostatočné kontroly. Prísnejšie pravidlá. Elektronické mýto.