Aktuálny vývoj verejných financií v EÚ: dôraz na strednodobú udržateľnosť fiškálnej rovnováhy - Komínková, Zora
Systémová zodpovednosť fiškálnej politiky v eurozóne za cyklickú stabilizáciu. Identifikácia cyklicky bezpečných rozpočtových pozícií - minimálne etalónové hodnoty. Minimálny etalón - základná rozpočtová pozícia. Revidované pravidlá zostavovania SGP (Pakt stability a rastu) v júli 2001 - upevnenie strednodobých fiškálnych rámcov. Cielenie salda štrukturálneho rozpočtu.