Dodržiavanie ľudských práv vrátane práv dieťaťa na Slovensku - Roháč, Ján
Z novely zákona č. 308/1993 Z.z. o zriadení Slovenského národného strediska pre ľudské práve, ktorá nadobudla účinnosť 1. júna 2003. Správna rada, riadenie a kontrola činnosti SNS pre ľudské práva. Táto novela (Zákon č. 136/2003 Z.z.) zahŕňa aj niektoré práva dieťaťa.