Poľnohospodárska politika a európska integrácia - Pokrivčák, Ján
Spoločná poľnohospodárska politika (CAP - Common Agricultural Policy) Európskej únie. Príčiny rôznych úrovní dotovania poľnohospodárstva v rôznych krajinách. Podmienky podpory poľnohospodárstva v nadnárodnej inštitúcii akou je CAP. Rozhodovacie procesy v EÚ o spoločnej úrovni dotácií pre rôzne krajiny. Integrácia krajín strednej a východnej Európy do EÚ a poľnohospodársky protekcionizmus v novej EÚ.