Riadenie finančného rizika prostredníctvom derivátových kontraktov - Markovič, Peter, 1974-
Opodstatnenosť a využiteľnosť finančných derivátov. Mimoburzový trh (OTC) a organizácia OTC kontraktov. Prístupy k riadeniu finančného rizika. Konštrukcia a aplikácia derivátových pozícií. Využívanie finančných derivátov pri riadení rizikových pozícií. Úrokové a akciové nepodmienené termínové kontrakty. Menové nepodmienené termínové kontrakty. Nepodmienené termínové kontrakty na komodity. Opčné kontrakty.