Kompenzačné obchody vo svetovom obchode - Svobodová, Valéria
História vzniku výmenných obchodov. Kompenzačné obchody ako neoddeliteľná súčasť medzinárodného obchodu. Najzákladnejšie príčiny existencie kompenzačných obchodov. Makro a mikroekonomické účinky kompenzačných obchodov. Prínos resp. škodlivosť kompenzačných obchodov pre svetové hospodárstvo.