John Kenneth Galbraith - Figura, Ivan
Život a dielo svetoznámeho amerického ekonóma Johna Kennetha Galbraitha. Jeho východiskovým prístupom k výkladu procesov prebiehajúcich v modernej ekonomike, je uvedomenie si duálneho charakteru modernej ekonomiky. Obmedzenie suverenity spotrebiteľa. Nová sociálna vrstva - technoštruktúra, v systéme veľkých korporácií. Problematika inflácie a monetárnej politiky. Najvýznamnejšie diela J.K. Galbraitha.