Vývoj papírových platidel od roku 1918 - Kudlík, Vladimír
Vznik samostaného štátu v roku 1918 (ČSR) - vlastná mena. Príprava a tlač prvých papierových platidiel. Založenie Národní banky Československé (1926). Vojnové platidlá a príprava povojnových peňazí. Bankovky socialistickej éry. Česká koruna a nové bankovky po roku 1993.