Aj Nová Guinea kolískou poľnohospodárstva - Urban, Zdeněk
Kolísky svetového poľnohospodárstva. Stručná charakteristika a história vzniku poľnohospodárstva v Novej Guinei. Organizácia poľnohospodárskej činnosti. Faktory, ktoré vplývajú na rozvoj poľnohospodárstva v Novej Guinei.