Politicko-ekonomické důsledky chybného pojetí monopolu - Kinkor, Jiří
História vzniku antimonopolného zákonodárstva. Zásadný omyl vo všeobecne prijímanej definícii pojmu monopol. Teória dokonalej konkurencie. Politická verzus ekonomická moc. Spoločenské náklady monopolu. Antimonopolné zákony ako trest za úspech.