Investori zvyčajne mestskú klímu ignorujú - Začková, Katarína
Zhoršovanie klimatických pomerov v mestách - potreba zmeny postupov investorov, stavbárov, architektov a projektantov. Príliš veľa veľkých betónových plôch, hlavne pri nákupných centrách. Zeleň a územný plán. Mezoklíma miest. Úbytok zelene zhoršuje klimatické podmienky v meste. Zastaranie normy na projektovanie miestnych komunikácií.