Reforma slovenských vysokých škôl - fantóm alebo realita? - Szelepcsényi, Ján
Pojem reforma a vymedzenie pojmu. Názory na reformu slovenských univerzít. Niekoľko hlavných zásahov, ktorým boli vystavené slovenské univerzity v 20. storočí. Idea Európskeho vzdelávacieho priestoru. Slovenský vzdelávací priestor.