Vstup do Európskej únie, spoločná poľnohospodárska politika EÚ a jej dopad na ceny potravín po vstupe Slovenska - Seman, Ján
Po vstupe SR do Európskej únie bude musieť Slovensko prijať poľnohospodársku politiku kompatibilnú so Spoločnou poľnohospodárskou politikou EÚ (CAP - Common Agricultural Policy). Kvantifikácia dopadov prijatia spoločnej poľnohospodárskej politiky na spotrebiteľské ceny potravín cez zmeny cien poľnohospodárskych komodít. Pozitíva a negatíva prijatia CAP.