Fenomén násilia v medzinárodných vzťahoch na prahu 21. storočia - Šmihula, Daniel
Budúcnosť vývoja použitia násilných prostriedkov v medzinárodnej politike. Obrana malého štátu. Praktické použitie sily. Súčasný stav a limity americkej hegemónie.