Výklady paragrafov o daňových prázdninách sa stále rôznia - Mäsiarová, Terézia
Nejednoznačný výklad pojmu daňové prázdniny v slovenských daňových zákonoch. Daňové prázdniny slúžia hlavne na pritiahnutie zahraničných investorov. Zákon č. 366/1999 Z.z. o daniach z príjmov upravuje daňové prázdniny (daňovú úľavu, úver) v troch paragrafoch. Štátna pomoc. Nepriama pomoc. Nárok napísať do daňového priznania. Daňovník, ktorý má záujem o získanie daňových prázdnin, by mal o schválenie štátnej pomoci požiadať ešte pred podaním daňového priznania.